Det britiske oljeselskapet Centrica slår seg sammen med Bayerngas sin norske virksomhet, og danner dermed et nytt oljeselskap, som skal satse på norsk sokkel. 

– En kombinasjon av Centricas europeiske E & P-virksomhet og Bayerngas Norge as vil gi et slagkraftig selskap med langsiktige ambisjoner. Norsk sokkel blir et viktig satsingsområde for det nye selskapet. Dette er en avtale som vil styrke vår posisjon og gi oss nye muligheter, sier administrerende direktør Dag Omre i Centrica E & P Norge, sier administrerende direktør Dag Omre i Centrica E & P Norge, i en pressemelding. 

– Planen om å inngå et strategisk partnerskap for å styrke våre eieres oppstrømsengasjement er nå i ferd med å bli virkelighet. Vi er glade for å ha fått på plass en avtale der Bayerngas Norge as og Centricas olje- og gassvirksomhet slås sammen for å danne et sterkt europeisk oppstrømselskap, sier administrerende direktør Arne Westeng i Bayerngas Norge as i meldingen. 

På størrelse med Aker BP

Sammenslåingen av Centrica E & P og Bayerngas Norge as vil skape et betydelig europeisk olje- og gasselskap med en totalproduksjon på om lag 50–55 millioner fat oljeekvivalenter i 2017. Det er omtrent det samme som oljeselskapet Aker BP produserer. 

Den kombinerte porteføljen vil per i dag bestå av 66 prosent naturgass og 34 prosent olje, og om lag 22 prosent av produksjonen vil være operert.

Det sammenslåtte selskapet vil ha produksjon fra store felt som Statfjord, Kvitebjørn og Valemon i Norge samt Morecambe i Storbritannia. I tillegg kommer nylig oppstartede felt som Cygnus i Storbritannia og Ivar Aasen i Norge, som vil bidra til langsiktig produksjon.

Operatør på Oda-prosjektet

Det nye selskapet vil på norsk sokkel også være operatør for utbyggingsprosjekter som Oda og Fogelberg, og partner i Maria- og Skarfjell-utbyggingene. På dansk sokkel er selskapet partner i Hejre- og Solsort-utbyggingene. Intensjonen for fremtiden er fortsatt å investere langsiktig i leting, utbygging og videreutvikling av felt samt mulige oppkjøp, for å opprettholde et høyt og stabilt produksjonsnivå.

Det nye selskapet vil ha hovedkontor i Storbritannia.(Vilkår)

Slik blir man en god butler
Kanadiske Conrad Bogus (28) har studert døgnet rundt i åtte uker for å bli den perfekte butler. Bli med på siste skoledag på International Butler Academy.
02:01
Publisert: