På grunn av kvalitet i prosjektlevaranser og prosjektgjennomføring, kan Johan Sverdrup-partnerne redusere investeringskostnadene med fem milliarder kroner, skriver Statoil i en pressemelding.

Dermed et kostnadene blitt 92 milliarder kroner for første fase av utbyggingen. Feltet var halvveis utbygget i sommer, og er nå nærmere 60 prosent, ifølge pressemeldingen. Det ligger foran plan og under budsjett. 

– Johan Sverdrup-prosjektet fortsetter å levere over forventningene, takket være solid samarbeid mellom Statoil, partnerne og våre leverandører. Vi ser at det er høy kvalitet i prosjektplanleggingen og -gjennomføringen i alle deler av prosjektet, og vi har fått flere besparelser på grunn av høy bore- og brønneffektivitet. Dette gjør at vi kan redusere våre anslag ytterligere for første fase, sier Eldar Sætre, konsernsjef i Statoil, i pressemeldingen. 

Flere kutt

Det er ikke den første reduseringen av kostnadene for feltet. Siden plan for utbygging og drift av feltet ble godkjent av norske myndigheter, har de planlagte investeringene for den første fasen blitt redusert med over 30 milliarder kroner, står det i pressemeldingen. 

Statoil skriver at dette gjør prosjektet mer robust, i tillegg til at verdien blir økt for både eierne og samfunnet. (Vilkår)

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert: