– Vi vil ikke klare å gjøre vellykkede investeringer i en verden på full fart mot skadelige klimaendringer. Vi må bruke kraftigere skyts som aksjonærer for å bedre sikre våre interesser på dette området, sier Edward Mason til Financial Times.

Han er sjef for ansvarlige investeringer i Den engelske kirke.

Presset Glencore

Nylig lyktes kirken med å presse verdens største kulleksportør, Glencore, til å begrense kullproduksjonen og rette seg etter Parisavtalen.

Ifølge FT planlegger kirken nå å bruke sin eiermakt til å presse gjennom endringer i oljeselskaper. Den engelske kirke er en del av Climate Action 100+, som er et initiativ støttet av investorer som totalt kontrollerer mer enn 32.000 milliarder dollar.

Advarer selskaper

Climate 100+-gruppen går for øyeblikket etter 161 selskaper. Blant målene er flere kullselskaper, men også oljegiganten ExxonMobil.

– Selskaper vet at investorene som er med på dette initiativet er seriøse, og at dersom selskapene ikke viser den endringen investorene er ute etter, så må de være forberedt på at det fremmes aksjonærforslag, sier Mason.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I denne salen er det nok flere som lurer på noe de ikke tør å spørre om
Muntlig deltagelse blant studenter forsetter å synke
01:40
Publisert: