- Hvis en bred gruppe produsenter blir enige om å kutte betydelig i produksjonen, vil Norge vurdere å kutte hvis det hjelper ressursforvaltningen og økonomien vår, sier oljeminister Tina Bru i et intervju med Bloomberg lørdag kveld.

Oljedepartementet bekrefter og gjentar Brus uttalelse overfor DN, og sier det ikke har noe å tilføye.

Bru sier de har dialog blant annet med andre oljeproduserende land.

Det vil i så fall bli første gang siden 2002 at Norge blir med på et internasjonalt koordinert kutt i produksjonen for å justere oljeprisen, skriver Bloomberg.

Oljeprisen har falt kraftig den siste måneden etter at forhandlinger mellom Russland og Saudi-Arabia brøt sammen. Saudi-Arabia har svart med å oversvømme markedet med olje. Samtidig har koronaviruset ført til at etterspørselen har sunket kraftig.

I intervjuet beskriver Bru situasjonen i oljemarkedet som «utfordrende» som følge av koronaepidemien.

Denne uken steg imidlertid oljeprisen etter at USAs president Donald Trump annonserte på Twitter at han hadde snakket med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman – som angivelig skal ha snakket med Russland.

Oljeprisen steg ytterligere fredag da Russland president Vladimir Putin annonserte at han er klar til å samarbeide om kutt i oljeproduksjonen.

Lørdag meldte imidlertid Bloomberg at et hastemøte mellom Opec-landene mandag er avlyst.

Årsaken skal være at Russland og Saudi-Arabia igjen er uenige om hvem som har skylden for oljepriskollapsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.