For to uker siden nådde oljeprisen sitt høyeste nivå på 40 måneder. Siden den gang har prisen sunket nesten ti prosent, ifølge Bloomberg.

Mandagen hadde oljeprisen et toppunkt på 75,31. Senere samme kveld lå prisen i perioder under 72 dollar fatet for nordsjøolje.

Flere drivere

Mandagens oljepris er den laveste på tre måneder, skriver Reuters. Ekspertene har flere mulige forklaringer på mandagens fall.

– Det virker som om alle disse historiene om økt tilbud kommer som ut av det blå. Det har en negativ effekt på kort sikt, sa Phil Flynn, markedsanalytiker hos Price Futures Group Inc. i Chicago i USA til Bloomberg.

Revurderer Iran-tiltak(Vilkår)

IMF-rapporten viser til at oljeprisen har økt med 16 prosent siden starten av året.

– Tilbudsforstyrrelsen og geopolitiske spenninger har vært med å øke oljeprisen, til fordel for oljeeksportører som Russland og tilbydere i Midtøsten, men til ulempe for oljeimportører som India, sa Maurice Obstfeld, sjeføkonom i Det internasjonale pengefondet (IMF), under fremleggelsen.

Tidligere i år kunngjorde Trump at han vil innføre sanksjoner mot Iran fra november. Han har også truet med å innføre sanksjoner mot land som handler olje fra dem.

Det har skapt uro, noe som har ført til at USAs finansminister Steven Mnuchin sier de vurdere å innføre enkelte «unntak» for å hindre forstyrrelser i oljemarkedet, skriver Reuters.

– Vi vil at oljeimporten fra Iran skal være på et nullnivå. I tilfeller dette ikke kan gjøres over natten, vil vi vurdere unntak, sier Mnuchin.

KrFU-lederen til Knut Arild Hareide: – Prioriter!
Se videohilsenen fra leder av ungdomspartiet til KrF-leder Knut Arild Hareide.
00:36
Publisert: