Samtidig som Aker BP-ledelsen tok med seg statsråden til åpning av Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen, kunne Lundin Petroleum melde om nok et lovende funn i Barentshavet, like i nærheten av Statoils Johan Castberg-funn. 

I den såkalte Filicudi-brønnen fant Lundin mellom 35 og 100 millioner fat olje. I den samme letelisensen mener Lundin det kan være mulig å finne hele 700 millioner fat hvis man har klaff i alle prospektene. Det er mer enn i hele Johan Castberg. Både Lundin og Aker BP eier 35 prosent i lisensen, ved siden av DEA med 30 prosent. 

Annonseringen av funnet kom da Lundin mandag arrangerte en kapitalmarkedsoppdatering i lokalene på Lysaker. Til sammen har Lundin funnet mellom 275 til 740 millioner fat olje og gass i Barentshavet. Dermed har Lundin for lengst begynt å fundere over mulige utbyggingsløsninger. 

– Det vi jobber med på Lopphøgda, er å få til kritisk masse for å realisere utbygginger. Samtidig fortsetter vi med å modne Alta- og Gohta-funnene. Filicudi ligger litt nærmere Castberg enn Alta og Gotha, men Johan Castberg ligger an til å bli bygget ut noen år tidligere, sier Lundin Norge-sjef Kristin Færøvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.