34 år gamle Brøske, som i dag er næringspolitisk direktør i Det norske, blir konserndirektør for kommunikasjon i oljeselskapet når kjøpet av Marathon Oil Norge er gjennomført i løpet av høsten.

Samtidig slutter nåværende kommunikasjonsdirektør Torgeir Anda i selskapet, selv om han ønsket å fortsette i jobben, som nå blir løftet inn i den nye ledergruppen i Det norske.

UT. Torgeir Anda
UT. Torgeir Anda (Foto: JUHA ROININEN - Dagens Næringsl)
– Jeg ønsket jobben, men har tatt konsekvensen av at en annen ble valgt. Jeg skal fortsatt jobbe i selskapet som ekstern konsulent ut 2016, sier Anda til Dagens Næringsliv.

Det norske og Anda har nå inngått en avtale om at eksdirektøren skal være tilknyttet selskapet frem til «Ivar Aasen-feltet» settes i drift i 2016.

Beste løsningen

– Torgeir har vært en sentral person i utviklingen av selskapet gjennom mange år, men med ulike perspektiv på veivalgene fremover så har vi kommet til at en videre tilknytning som ekstern rådgiver er den beste løsningen, sier Det norske sjef Karl Johnny Hersvik

Det norske, med hovedkontor i Trondheim, kjøpte i juni Stavanger-baserte Marathon Oil for 12,6 milliarder kroner, og det formelle rundt handelen er nå i ferd med å bli sluttført. Marathon Oil Norges kommunikasjonsdirektør, Kurt Michelsen, blir med videre i en annen rolle enn i dag.

Rolf Jarle Brøske er i dag næringspolitisk direktør i Det norske, og kom fra jobb som spesialrådgiver i Fokus Bank. Han er aktiv høyrepolitiker, og leder i kontrollkomiteen i Trondheim. Ni direktører Med ansettelsen av ham er ni av 11 konserndirektørene i den nye organisasjonen til Det norske på plass. Den nye konsernledelsen vil fremover bestå av: Karl Johnny Hersvik (konsernsjef), Gro G. Haatvedt (konserndirektør leting), Øyvind Bratsberg (konserndirektør teknologi og feltutvikling), Geir Solli (konserndirektør drift), Kjetil Ween (konserndirektør boring og brønn), Elke Njå (konserndirektør spesialprosjekter), Alexander Krane (konserndirektør finans), Kjetil Kristiansen (konserndirektør HR), Leif Gunnar Hestholm (konserndirektør helse, miljø, sikkerhet og kvalitet) og Rolf Jarle Brøske (konserndirektør kommunikasjon). Stillingen som konserndirektør for konsernutvikling og stillingen som konserndirektør for prosjekter er foreløpig ubesatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.