Oljeselskapet Noreco la onsdag morgen frem resultater for første kvartal. Selskapet endte med et driftsresultat på 82 millioner dollar. Resultatet før skatt endte på 20 millioner dollar.

– Vi er fornøyde, sier styreleder Riulf Rustad.

Sikret god pris

Oljeselskapet har sikret seg en oljepris som ligger langt over dagens. All Norecos oljeproduksjon i 2020 er sikret til rundt 67 dollar fatet, skrev DN tidligere i april. Volumene er i hovedsak garantert av Shell, samt noe til finansielle institusjoner.

I kvartalsrapporten kommer det frem at selskapet har sikret seg en pris på 71 dollar fatet i andre kvartal, 69,4 dollar fatet i tredje kvartal og 58,8 dollar fatet i fjerde kvartal.

  • I 2021 er nesten 60 prosent av produksjonen (5,9 mill. fat) sikret til 56,2 dollar fatet.
  • I 2022 er litt over 40 prosent av produksjonen (4,3 mill. fat) sikret til 55,7 dollar fatet.

– Vi er mer eller mindre uberørt av oljeprisfallet, sa styreleder Riulf Rustad til DN i slutten av april.

Noreco skriver at de fikk en realisert oljepris på 72 dollar per fat i første kvartal. I første kvartal i 2019 hadde selskapet en realisert oljepris på 61 dollar fatet. I denne perioden lå spotprisen vesentlig høyere enn den har gjort så langt i år.

– Vil du kalle denne sikringen flaks eller dyktighet?

– Jeg vil ikke kalle det noen av delene. Jeg vil kalle det risikostyring. Og så har det denne gangen slått ekstra kraftig ut, uten at vi regnet med det.

Mulig genistrek

Oljeprisen kollapset i løpet av første kvartal, og var i løpet av mars nede på 20-tallet. Onsdag morgen handles et fat nordsjøolje til 35 dollar fatet. Norecos prissikring kan dermed fort vise seg å være en genistrek.

De fleste analytikere mener oljeprisen vil forbli lav i flere år som følge av blant annet lavere etterspørsel. DN snakket tirsdag med Greg Sharenow som er forvalter i Pimco, en av verdens største obligasjonsforvaltere med totalt 1780 milliarder dollar, eller svimlende 18.000 milliarder kroner.

– Vi kommer til å være i en periode hvor vi kommer til å ha lavere priser i lengre tid. 30 dollar er ikke bærekraftig, men jeg tror 45 dollar er meget mulig, sa Sharenow.

– Hvor lenge da?

– Tre år? Fem år? Mye av det avhenger av hvor fort etterspørselen kommer tilbake.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.