Kort tid etter at han ble innsatt, ga USAs president Donald Trump grønt lys til den omstridte oljerørledningen Keystone XL. Senere fikk han også med seg resten av regjeringen på å godkjenne prosjektet.

Det til tross for at Barack Obama i 2015 stanset Keystone XL-prosjektet, med henvisning til at det ikke ville bidratt på noen meningsfull måte til USAs økonomi på lang sikt. I den vurderingen la Obama også vekt på prosjektets konsekvenser for miljø og klimautslipp.

Dommer Brian Morris i delstaten Montana slo torsdag lokal tid fast at president Trumps regjering ikke har forklart godt nok hvorfor de opphevet Obamas veto mot prosjektet.

Kjennelsen er midlertidig og krever bare at Trump-regjeringen kommer med en mer grundig gjennomgang av hvordan prosjektet kan påvirke klimaet, dyreliv og lokalbefolkningen i berørte områder. Kjennelsen ses likevel på som et stort nederlag for Trump og oljeindustrien, skriver nyhetsbyrået AFP.

Keystone XL skal frakte olje som utvinnes fra felter med oljesand i Canada, og gå gjennom en rekke amerikanske delstater til Mexicogulfen. Miljøorganisasjoner har lenge kjempet mot prosjektet, blant annet fordi oljesand-utvinning har svært høye utslipp av klimagasser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Møt de nye norske filmstjernene
Ine Marie Wilman, Renate Reinsve og Axel Bøyum, Thea Sofie Loch Næss, Jonas Strand Gravli og Mohammed Aden Ali.
02:39
Publisert: