– En vekst på 15 prosent fra 2016 er betydelig og viser at mye går i riktig retning, sier direktør Kjell Giæver i interesseorganisasjonen Petro Arctic i en pressemelding.

I Finnmark var det leveranser for 2,2 milliarder kroner, kommer det frem i den såkalte Levert-rapporten, som ble lagt frem tirsdag. Beløpet er det største siden kartleggingen startet i 2010. I Troms nærmer leveransene seg en halv milliard, mens de falt under milliarden i Nordland i fjor.

Men selv om omsetningen øker, ble det færre årsverk i bedriftene som leverte til oljeindustrien i 2017. 1.500 årsverk fordelt på 185 bedrifter er ni prosent færre enn året før. I tillegg økte pendlingen til Nord-Norge.

– Sammen med nedgangen i utførte årsverk, er det dårlig nytt for nordnorsk verdiskaping og kompetansebygging, sier seniorrådgiver Tom Steffensen i Kunnskapsparken Bodø. Han er prosjektleder for rapporten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– En ny epoke innen falske nyheter er i gang
Før var det USAs politikere som var offeret, nå gjelder det hele verden, mener analytikeren Susan Etlinger.
01:24
Publisert: