Noreco saksøker de 20 forsikringsselskapene som tapte Siri-rettsaken i Danmark, opplyses det i en melding torsdag. 

Norecos to danske datterselskaper gikk i februar 2014 til sak mot flere forsikringsselskaper og krevde utbetaling av erstatning på 383 millioner dollar, etter skader og feil i konstruksjonen på boreplattformen Siri i Nordsjøen. Skadene ble konstatert allerede i august 2009.

I fjor ble Noreco tilkjent opp mot fire milliarder kroner i erstatning for skadene på Siri, men motparten anket saken. Ankesaken behandles i det danske rettsystemet.

Nå saksøker Noreco forsikringsselskapene for skaden selskapet er blitt påført gjennom rettsaken. 

Oljeselskapet mener forsikringsselskapene må erstatte tapene selskapet har hatt ettersom forsikringsselskapene nektet å utbetale forsikringspenger for plattformen på Siri-feltet, ifølge meldingen. Søksmålet dreier seg om rentekostnader i refinansieringer og tap ved salget av Siri-plattformen. 

Det er ikke bestemt hvor stort beløp Noreco krever av forsikringsselskapene, da selskapet venter på utfallet av ankesaken.

Noreco har tidligere varslet at selskapet vurderer å reise et nytt krav på rundt 500 millioner dollar, rundt 4,2 milliarder kroner, mot forsikringsselskapene. Det nye kravet tar blant annet utgangspunkt i at Noreco i 2011 måtte selge andelene til en kraftig redusert pris.(Vilkår)

Sauseskolen: Blåskimmeldressing
Blåskimmeldressing til salater og grønnsaker
00:50
Publisert: