Veien frem mot å faktisk motta milliarder i erstatning er dryg for oljeselskapet Norwegian Energy Company (Noreco). Motparten har anket saken, og nå arbeider Noreco med å forberede en eventuell prosedyre mot forsikringsselskapene.

– Arbeidet har god fremdrift, og sikkerheten om at kravene er rettmessige øker, opplyser styreleder Riulf Rustad i en børsmelding torsdag. 

Han opplyser også at det kommer til å ta lengre tide enn ventet.

– Det kommer til å ta lengre tide enn ventet før det tas en endelig avgjørelse om fremgangsmåte for å reise kravene, skriver Rustad.  

Ble tilkjent erstatning

Norecos to danske datterselskaper gikk i februar 2014 til sak mot flere forsikringsselskaper og krevde utbetaling av erstatning på 383 millioner dollar, etter skader og feil i konstruksjonen på boreplattformen Siri i Nordsjøen. Skadene ble konstatert allerede i august 2009.

Noreco ble i fjor tilkjent opp mot fire milliarder kroner i erstatning for skadene på Siri.

Motpartene i saken, forsikringsselskapene som ble idømt å betale for skadene, anket saken. 14. mars ble det kjent at ankesaken skal behandles i det danske rettssystemet.

Noreco har tidligere varslet at selskapet vurderer å reise et nytt krav på rundt 500 millioner dollar, rundt 4,2 milliarder kroner, mot forsikringsselskapene. Det nye kravet tar blant annet utgangspunkt i at Noreco i 2011 måtte selge andelene til en kraftig redusert pris.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor reiser norske mediesenter til Austin igjen og igjen og igjen
Denne uken har en rekke norske medie-topper vært på teknologimessen South by Southwest i Texas.
02:24
Publisert: