Totalt 54 av 61 nye blokker i den omstridte 23. konsesjonsrunde ligger i Barentshavet. Dette er områder oljenæringen selv har ytret ønske om å få tilgang til:

– Dette er gode nyheter for industrien og for Statoil. Dette er det første nye området som åpnes siden 1994. Vi er opptatt av å få tilgang til nytt kvalitetsareal og derved å sikre utvikling og verdiskaping på norsk sokkel, sier mediekontakt Morten Eek til NTB.

Eek er kontakt for Statoils leteaktivitet og feltutvikling på norsk sokkel:

– I alt 33 selskaper, oss inkludert, har skutt seismikk i nord og er opptatt av å få tilgang til Barentshavet sørøst. Vi vil jobbe hardt for å levere en sterk søknad om tildeling av nye blokker.

Statoil har de siste to årene hatt et stort leteprogram i Barentshavet. Nå har de boret letebrønnene de kan i områdene som ble tildelt i forrige runde.

– Det er spesielt viktig å få tilgang til nytt areal for å få forutsigbarhet og stabilitet, sier Eek.

LES OGSÅ: Disse får lisenser i TFO

Oljeprisene stabile godt under 50 dollar

Statoil må låne milliarder for å betale aksjeutbytte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.