Statoil er blant selskapene som er involvert i samtaler med Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) for deltagelse i offshoreproduksjon i emiratet, skriver Bloomberg News mandag, og viser til norske diplomatkilder.

«Alle store oljeselskaper, inklusive Statoil, posisjonerer seg for samarbeid med Adnoc i offshore-segmentet», skrev Norges ambassade i Abu Dhabi i en melding til Utenriksdepartementet datert 17. august, ifølge nyhetsbyrået.

– Veldig interessant område

7. august opplyste Adnoc at de var i fremskredne samtaler med potensielle partnere for en offshore oljelisens som forfaller i mars og vil bli splittet i flere deler med nye betingelser. Adnoc opplyste da at det var flere enn 12 selskaper, som var involvert i samtalene. Eksisterende partnere inkluderer ExxonMobil, BP og Total.

Statoil, som har hatt et kontor i Abu Dhabi siden 2010 for å se på forretningsmuligheter i regionen, har en «pågående dialog» med Adnoc, opplyser pressekontakt Erik Haaland i Statoil til Bloomberg News. Haaland ønsket ikke å kommentere hvorvidt Statoil var involvert i lisenssamtalene, men kommenterte følgende:

– Midtøsten er et veldig interessant område for vår industri og en av de mest ressursrike områdene i verden. Vi ser et bredt spekter av muligheter, sier han til Bloomberg News.

Kapasiteten er ventet å stige

Den eksisterende offshore-lisensens er operert av Abu Dhabi Marine Operating Company (ADMA-OPCO), hvor Adnoc har en eierandel på 60 prosent. Produksjonskapasiteten er planlagt å stige til rundt én million fat olje pr dag innen 2021, sammenlignet med dagens nivå på 700.000 fat.

De nye lisensene inkluderer en blanding av feltene Lower Zakum, Umm Shaif, Nasr, Umm Lulu og Satah Al Razboot. Adnoc vil også ha 60 prosent eierandel på de nye områdene. (Vilkår)

Moods of Norway-gründer i 2011: – Med blendende norsk natur og et rosa badekar kan det aldri gå feil
På det meste var Moods of Norway verdsatt til 540 millioner kroner. Så gikk de konkurs. I 2011 møtte DN gründerne bak det norske motehuset på en rosa båt for å snakke om suksessen. Les historien om klesmerket i lenken under.
03:26
Publisert: