Det fremgår av en konkluderende oppdatering fra IMF, ifølge en melding torsdag kveld.

IMF venter at veksten vil ta seg opp til rundt 1,75 prosent i 2017, og være støttet av et oppsving i investeringer og eksportvekst, sammen med bedret sentiment for både forbrukere og foretak.

Gode tall fra norsk sokkel

Gjennomsnittlig dagsproduksjon på norsk sokkel i september var på 2.099.000 fat olje, NGL og kondensat, ifølge foreløpige tall. Dette er en oppgang på 486.000 fat pr dag mot forrige måned.

Det melder Oljedirektoratet fredag.

Det totale gassalget var 10,8 milliarder standard kubikkmeter (GSm3), som er 4,5 milliarder mindre enn foregående måned.

Væskeproduksjonen i oktober fordeler seg på 1.714.000 fat olje, 352.000 fat NGL og 33.000 fat kondensat i gjennomsnitt pr dag.

Oljeproduksjonen er rundt ti prosent over ODs prognose for måneden og fire prosent høyere enn oktober i fjor, opplyses det.

Inflasjonen ventes å avta

Endelige produksjonstall for september viser en gjennomsnittlig dagsproduksjon på rundt 1,397 millioner fat olje og 0,216 millioner fat NGL og kondensat og totalt 6,3 GSm3 gass for salg.

Ledigheten ventes å toppe ut i 2016, for så å falle i 2017, ifølge IMF. Inflasjonen ventes å avta, og gå tilbake til målet i 2017, tynget av lav kapasitetsutnyttelse og at effekten av kronesvekkelsen avtar.

Utsiktene er avhengig av sømløs overgang fra oljesektoren, og det er nedsiderisiko, påpeker IMF.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.