Det flytende oljeproduksjonsskipet Sendje Berge, som er eid av BW Offshore, ble tirsdag klokken 4.20 lokal tid angrepet av pirater utenfor kysten til Nigeria. Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet. Ni nigerianske statsborgere ble kidnappet i angrepet.

– Det var både mannskap og noen som jobbet for et eksternt serviceselskap som var ombord da angrepet skjedde og er blant dem som ble bortført under angrepet. Vi jobber fortsatt med å få klarhet i situasjonen. Vi ønsker ikke å gå nærmere inn i detaljer akkurat nå, sier finansdirektør Ståle Andreassen til DN.

Angrepet er over og ingen av de gjenværende ombord er fysisk skadet, står det videre i meldingen.

Andreassen sier at de samarbeider med lokale myndigheter og marinen, og at personene fortsatt ikke er funnet.

– Fokuset vårt er veldig enkelt: Prøve å finne en løsning, og få disse personene tilbake igjen, trygge og uskadd. Vi jobber med å informere andre ansatte og pårørende til dem som er bortført.

Det børsnoterteselskapet har hovedkontor i Singapore og Oslo. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.