Onsdag legger oljeselskapet Okea frem resultater for andre kvartal – sitt første kvartalsresultat som børsnotert selskap.

I andre kvartal tjente Okea 311 millioner kroner før skatt etter inntekter på én milliard kroner.

– Jeg er fornøyd med den sterke utviklingen til Okea i 2019. Den operasjonelle utviklingen er god og vårt partnerskap på Draugen er gjennomført på en sikker og effektiv måte, sier Okea-sjef Erik Haugane i en melding.

I andre kvartal produserte Okea netto 20.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Skal øke produksjon betydelig snart

Det fire år gamle Trondheim-baserte oljeselskapet har for øyeblikket tre produserende oljefelt. I fjor sommer bladde Okea opp 4,5 milliarder kroner for 44,56 prosent av Draugenfeltet i Norskehavet og 12 prosent av Gjøa i Nordsjøen. I tillegg har selskapet en ørliten eierandel i gigantfeltet Ivar Aasen.

Ettersom Okea ikke produserte fra Draugen og Gjøa i andre kvartal i fjor er det få sammenlignbare tall fra fjoråret. Da var inntektene nemlig på 28 millioner kroner.

– Okeas ambisjon er å øke produksjonen i nær fremtid betydelig, sier Haugane.

I fjerde kvartal skal det bores en infill-brønn på Draugenfeltet og en letebrønn i nordøst for Draugen. Feltutviklingen på Yme i Nordsjøen, hvor Okea har 15 prosent eierandel, skal gå som planlagt der den første olje ventes produsert i første halvår 2020.

Netto kontantstrøm fra driften var 616 millioner kroner i andre kvartal, opp fra minus tre millioner kroner i samme periode året før.

På børs etter priskutt

Okea kom seg omsider på børs i midten av juni. Da børsnoteringen ble annonsert i mai antydet selskapet en pris mellom 25 og 33 kroner per aksje i det skulle hente inn penger i forbindelse med noteringen. Interessen var lunken til den prisen, og Okea fikk til slutt investorene med på 21 kroner aksjen.

Siden noteringen har aksjekursen steget 3,65 prosent til (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.