Equinor vil holde gassturbinen på Mongstad kraftverk tilgjengelig frem til 1. oktober, slik at den kan være en del av Statnetts utredning av tiltak for å møte en svært anstrengt kraftsituasjon.

Det melder Bergens Tidende fredag formiddag.

Selskapet planlegger imidlertid å stenge ned driften av turbinen som planlagt 31. august, opplyser pressetalsperson Gisle Ledel Johannessen til avisen.

Statnett ba tidligere denne uken Equinor om å holde driften på kraftverket gående og utsette den planlagte nedstengningen til oktober, slik at det kan vurderes om anlegget skal være en del av tiltakene som skal legges frem 1. oktober. Disse tiltakene skal hjelpe Norge å møte det som beskrives som en eventuell svært anstrengt kraftsituasjon (SAKS).

Equinor planlegger å legge ned kraftverket på grunn av manglende lønnsomhet. Selskapet presiserte denne uken at det er teknisk mulig å holde det gående, men at det må finnes kommersielle løsninger for at det skal holdes i beredskap.

Flere partier i opposisjonen har krevd at regjeringen skal gripe inn for å sørge for at driften blir videreført. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.