Anslaget er 3,3 prosent høyere enn i forrige måling. Hvis man sammenligner med investeringene i 2021 ventes det et fall på 4,8 prosent. Ifølge SSB er det spesielt anslagene for felt i drift og leting som bidrar til oppjusteringen.

I forrige måling fra slutten av mai ventet oljeselskapene en nedgang på åtte prosent sammenlignet i fjor. Anslagene for 2023 har også blitt oppjustert. De viser nå et anslag på 135,3 milliarder kroner - 3,6 prosent høyere enn forrige telling.

I investeringsundersøkelsen for industrien i august viser tallene en kraftig investeringsoppgang. Det er oljeinvesteringene og kraftforsyning som trekker tallene ned. Industrien melder om klart høyere investeringer, ifølge SSB.

Undersøkelsen viser at anslaget for samlede investeringer antyder en oppgang på 3,4 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.