Partene kom til enighet klokken 2.15 natt til lørdag, opplyser Norsk olje og gass i en pressemelding.

– Det har vært krevende forhandlinger. Vi er fornøyd med at vi kom til enighet og dermed unngikk streik, sier forhandlingsleder Jan Hodneland.

Økonomien i avtalen blir den samme som for Industri Energi og Safe og er i tråd med rammen på 2,4 prosent i vårens sentrale oppgjør mellom NHO, YS og LO.

– Jeg er fornøyd med at vi gjennom konstruktive samtaler klarte å finne gode løsninger, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen i en pressemelding.

Spørsmål om skiftkompensasjon og ordninger med tap av helseattest, skal tas videre i avtalte utvalgsarbeider. Det legges til grunn at dette arbeidet blir ferdig i løpet av den inneværende tariffperioden.

– Dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier Ingvartsen.

Seks felt ville blitt rammet av streik

Om partene ikke hadde blitt enige, ville 150 medlemmer tatt ut i streik fra søndag, skrev E24 fredag. Ifølge avisen ville det stengt ned produksjonen på fem plattformer:

  • Draguen 
  • Goliat 
  • Gudrun 
  • Oseberg Øst 
  • Kvitebjørn

I tillegg vil produksjonen på Valemon, som er avhengig av å frakte gassen til Kvitebjørn, bli rammet, skriver E24.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.