I en børsmelding tirsdag morgen meldte Petrolia Noco at det har gjort et betydelig oljefunn på Dugong-feltet i Nordsjøen. Petrolia Noco er ledet av rogalendingen Linn Katrine Høie og kontrollert av oljeseriegründer Berge Gerdt Larsen.

– Jeg er utrolig glad. På dagen, akkurat ett år siden jeg begynte i Petrolia, fikk vi sende ut denne meldingen. Jeg gikk hardt ut og sa at vi skulle bli et «finne»-selskap, og ikke et leteselskap. Nå har vi klart det, sier Linn Katrine Høie til DN.

Volumene anslås være på tilsvarende 40 – 120 millioner fat utvinnbare oljeekvivalent, blir det opplyst.

Britiske Neptune Energy, som er operatør på Dugong-feltet, kaller funnet det største i Norge hittil i år.

– Dugong-funnet kan åpne for flere interessante muligheter i omkringliggende lisenser, og har potensialet til å bli et nytt kjerneområde for Neptune Energy i Norge, sier administrerende direktør i Neptune Energy Norge, Odin Estensen, i en pressemelding.

«Drømmescenario»

Petrolia Noco hadde per oktober i fjor fått samlet over en halv milliard kroner fra staten siden 2011, men hadde ikke hatt noen drivverdige funn eller oljeproduksjon å vise til. Nå har de altså det.

– Det er bra ikke bare for oss, men for hele bransjen. Teamet mitt, som alle er i slutten av 20-årene og i begynnelsen av 30-årene, har jobbet med dette siden 2015. At vi kommer med dette nå i en tid som har vært preget av pandemi er nesten litt rørende, sier Høie.

Toppsjefen kaller funnet for et «drømmescenario», og sier det er «utrolig viktig for norsk sokkel».

Høie forteller at Oljedirektoratet har fulgt utviklingen i brønnen hele sommeren.

– Å se at man treffer på mer og mer olje i deler av brønnen der det egentlig ikke skulle vært noe er veldig gledelig. Vi satt oppe på natten og fulgte med på skjermene, og så at det ble oppdaget. Jeg tror funnet åpner hele området, sier hun.

Dugong-feltet ligger drøyt 150 kilometer vest for Florø, og er operert av det britiske oljeselskapet Neptune Energy. Det har en eierandel på 40 prosent, mens det norske oljeselskapet Concedo, Petrolia Noco og Idemitsu Petroleum Norge eier 20 prosent hver.

– Hvordan skal du feire?

– I dag skal vi feire med kake. Så skal alle de ansatte og styreleder få se på dataene, vi skal ha et to timer langt «nerdeshow», sier Høie.

Styreleder Robert Arnott kaller funnet for transformativt for selskapet.

– Vårt unge team ledet av Linn Katrine Høie har transformert nye oppdagelsesideer til virkelige verdier og har gitt selskapet plattform for vekst fremover, sier han i en pressemelding.

Seriegründer

Petrolia Nocos største eier er oljeseriegründer Berge Gerdt Larsen, som har vært med på å utvikle oljesuksesser som DNO, Det norske og Rocksource. De to siste inngår i dag i henholdsvis Aker BP og Vår Energi.

Gerdt Larsen sier til DN at funnet er gledelig.

– Det har vært altfor mange tørre brønner på norsk sokkel, så det er gledelig at vi finner noe i et nytt område.

– Hvor mye betyr dette for Petrolia?

– Det er klart at for et lite selskap så har det betydelige verdier, og betydningen er stor. I tillegg ligger funnet nærme Snorre-feltet, så utbyggingen vil bli billigere, sier Gerdt Larsen.

I dag kontrollerer Larsen 49,9 prosent av OTC-noterte Petrolia Noco, har sin sønn i styret, sitter i en rådgivningskomité og selger i tillegg tjenester til selskapet.

Petrolia SE er største aksjonær i Petrolia Noco med en eierandel på 49,9 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.