Mime Petroleum, oljeselskapet som ledes av tidligere Aker-direktør Sverre Skogen, skrev i en melding onsdag kveld at det vurderer forskjellige strategiske alternativer, inkludert et mulig salg av selskapet.

– Vi finner det riktig å opplyse om dette og si at her er vi nå, sier Skogen.

Han sier det ikke er noen spesielle hendelser som ligger bak dette nå, og at tidspunktet er tilfeldig. Skogen varsler en eventuell avtale i løpet av høsten.

– Vi regner med å ha noe mer konkret i løpet av inneværende år, sier Skogen.

En prosess er i gang, og rådgivere er hyret inn, sier selskapet. Utfallet kan bli et salg eller mulige sammenslåinger med andre selskaper, heter det i den svært korte meldingen. Skogen sier han i slutten av denne uken kan opplyse om hvem Mime bruker som rådgivere i denne prosessen.

Startet under oljekrisen

Mime Petroleum er et relativt lite oljeselskap som spesialiserer seg på norsk sokkel, og er deleier i et av Vår Energis prosjekter i Nordsjøen, oppgraderingen av Balder-feltet. Mime er eid av det britiske oppkjøpsfondet Bluewater, som til nå har spyttet inn omtrent 1,5 milliard kroner i selskapet ifølge en fersk presentasjon fra selskapet. Bluewater spesialiserer seg på energi, og er eier i flere oljeselskaper.

Skogen, som tidligere blant annet har vært styreleder i Kjell Inge Røkkes Det norske oljeselskap (senere Aker BP) og Røkkes oljesatsing i Ghana, var med på å starte Mime i 2017, et par år inn i den historiske oljeprisnedturen som rammet bransjen hardt. To år senere gjorde selskapet sitt første oppkjøp med overtagelsen av andeler i Balder- og Ringhorne-feltene fra Vår Energi, som gir Mime en ti prosent andel i det store Balder X-prosjektet.

Olje- og gassprisene har steget voldsomt siden da, spesielt sistnevnte. Samtidig er det kommet negative nyheter for Mime i det siste, med utsettelsen og kostnadsoverskridelsen på Balder-prosjektet som ble meldt av Vår Energi i forrige uke.

Mime er ikke børsnotert, men har et obligasjonslån på 225 millioner dollar som er det.

I 2018, kort tid etter at Mime ble opprettet, meldte selskapet at også Blackstone ville bli med på eiersiden. Det ble da snakket om investeringer på så mye som én milliard dollar. Blackstone nevnes imidlertid ikke i det ferskeste presentasjonsmaterialet til Mime. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.