De første meldingene om saken kom klokken 10.59.

– Det er meldt om flammer og røyk fra maskinrommet, men det skal være en viss grad av kontroll over situasjonen, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til NTB klokken 11.50 fredag.

Han forteller at det er 23 mann om bord og de bistår i slokkearbeidet.

– Terminalen er nedstengt og det er kun nøkkelpersonell igjen. Til sammen 106 personer er evakuert, sier operasjonslederen.

Brannvesenet i Øygarden er kommet fram til Stureterminalen, som er eid av Equinor.

Flyfoto av stureterminalen. Det er ved denne bryggen at det brenner i tankskipet Dubai Harmony. Bildet er tatt i en annen anledning.
Flyfoto av stureterminalen. Det er ved denne bryggen at det brenner i tankskipet Dubai Harmony. Bildet er tatt i en annen anledning. (Foto: Øyvind Hagen/Equinor)

– Vi vet at det er røykutvikling i en båt som er 250 meter lang. Det er folk om bord, sier avdelingsleder Arne Pettersen ved 110-sentralen til Bergens Tidende.

– Det er meldt om røykutvikling i oljetankeren Dubai Harmony. Det er fortsatt mannskap om bord. De holder på med slokking sammen med brannvesenet, opplyser Vest politidistrikt.

I en pressemelding skriver Equinor at alle 23 ombord på båten er gjort rede for. Det var totalt 102 personer på terminalen. Fredag ettermiddag bekrefter brannmannskaper til NRK at brannen er slukket.

Sture-terminalen er en viktig oljehavn i Norge og tar imot olje gjennom rørledninger fra flere felt i Nordsjøen. Det tas blant annet imot olje fra Equinor-feltene Oseberg, Grane og Svalin. Det tas i tillegg imot olje fra feltene Edvard Grieg og Ivar Aasen.

Anlegget har kaier som kan imot oljetankere på opptil 300.000 dødvekttonn (dwt). I lagerhallene i fjellet kan det lagres over seks millioner oljefat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.