Det norske oljeselskap vil stenge ned produksjonen på Jette-feltet etter kun tre år i produksjon ettersom Exxonmobil skal skrape «Jotun-B»-plattformen.

Produksjonen vil fortsette til oktober og en nedstengningsplan er godkjent av Oljedirektoratet, skriver Upstream fredag.

Beslutningen følger en konsekvensutredning nylig sendt ut på høring av Exxonmobil for avvikling av det nærliggende Jotun-feltet som vil skje senere i år.

Exxonmobil har til hensikt å sende inn en feltavslutningsplan til myndighetene i april som vil innebære fjerning av brønnhodeplattformen «Jotun B» med påfølgende opphugging. Rørledninger begravet i havbunnen og subseainfrastruktur fjernet.

En talsmann for Det norske bekrefter overfor avisen at produksjonen fra Jette vil bli stengt ned samtidig med Jotun.

-Uten at lisenspartnerne på Jotun deler driftskostnadene for Jotun-installasjonene, vil Jette være kontantnegativ med dagens oljepris. Nedstengning av Jette-produksjon er først og fremst en følge av vedtaket til Jotun-lisensen om å stenge ned Jotuns produksjon, sier talspersonen fra Det norske.

Jotun A-FPSOen vil være operativ til 2020-2021 ettersom den mottar olje og gass for behandling fra flere nærliggende felt.

Les også:
Asia i dag: Det er offisielt – krakk på verdens børser
Får ikke hevet kjøp av 211 årgangsviner
- Lurt inn i en falsk trygghetsfølelse dnPlus

DNtv:

Perfekte ski på to minutter
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.