Den amerikanske oljegiganten ConocoPhillips har gjort et betydelig oljefunn på Slagugle-prospektet nord for Heidrun-feltet i Norskehavet. Basert på foreløpig ressursestimat er dette det største funnet meldt på norsk sokkel i 2020.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er mellom 75 og 201 millioner fat oljeekvivalenter.

I fjor meldte Equinor om «et av årets største funn» ved Fram-feltet. Det funnet ble anslått til mellom 38 og 100 millioner fat.

– Fjerde vellykkede letebrønn

– Dette funnet er vår fjerde vellykkede letebrønn på norsk kontinentalsokkel de siste 16 månedene, sier driftsdirektør Matt Fox i ConocoPhillips i en melding.

Alle fire funnene er gjort i modne deler av Nordsjøen og Norskehavet, og en fremtidig mulig utbygging kan gjøres med svært lave balansepris, ifølge selskapet.

ConocoPhillips er selskapet bak det første oljefeltet på norsk sokkel - Ekofisk.

Norsk partner

«Rettighetshaverne vil vurdere resultatene av funnet sammen med andre nærliggende prospekter for en fremtidig avgrensning av funnet og en mulig tilknytning til eksisterende infrastruktur i området», heter det i meldingen fra Oljedirektoratet.

Pandion Energy er lisenspartner med 20 prosent eierandel.

– Vi er veldig stolte av å være med på det største funnet i Norge i år. Dette viser at teamets evne til å ta raske beslutninger basert på en multidisiplinær arbeidsmetodikk skaper verdier. I lys av ny kunnskap fra funnbrønnen ser vi en spennende ressursoppside både i selve funnet og øvrige deler av lisensen. Vi ser nå frem til å fortsette det gode samarbeidet med ConocoPhillips og bidra til å realisere det fulle verdiskapingspotensialet i PL 891, sier letesjef Bente Flakstad Vold i Pandion Energy.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.