Oljeprisen fikk seg et løft omtrent samtidig som de nyeste lagertallene ble sluppet. Følg oljeprisen her.

Men det var neppe lagertallene som var årsaken til prishoppet.

Årsaken skal ifølge Marketwatch være et angrep på en oljeinstallasjon i Libya, i kombinasjon med uttalelsene Mario Draghi kom med i etterkant av ECB-rentemøtet tidligere på dagen.

IS-militanter satte torsdag fyr på oljelagertanker i et fersk angrep på Libyas Ras Lanuf-terminal. Og gruppen har truet med videre angrep, skriver Reuters.

Talen som ECB-topp Mario Draghi holdt torsdag bidro også til løftet i oljeprisen.

Den europeiske sentralbanken ECB holdt som ventet rentene uendret på rentemøtet.

Sentralbanksjef Mario Draghi gjorde det imidlertid klart at det kan bli aktuelt med ytterligere tiltak i forbindelse med neste rentemøte i mars.

På pressekonferansen i forbindelse med rentemøtet medga Draghi at usikkerheten har økt, noe som kan bety at sentralbanken må gjøre mer.

- Nedsiderisikoen har igjen økt. Det er forhøyet usikkerhet rundt utsiktene for fremvoksende markeder, økt volatilitet i finansmarkedene og geopolitisk risiko, sa Draghi.

Oljelagrene øker

De amerikanske råoljelagrene steg 4,0 millioner fat til 486,5 millioner fat i uken frem til 15. januar.

Det viser statistikk fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, offentliggjort torsdag ettermiddag. Dette var langt mer enn ventet:

Til sammenligning var det nemlig ventet at lagrene ville være opp 2,2 millioner fat, ifølge medianen av estimatene innhentet av Bloomberg News. Gjennomsnittsestimatet var en oppgang på 2,7 millioner fat.

Ifølge statistikk fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld var de amerikanske råoljelagrene opp 4,6 millioner fat forrige uke, mens råoljelagrene i leveransepunktet Cushing, Oklahoma, var opp 0,1 millioner fat.

Oljeprisene skal kraftig opp fra dagens nivå, indikerer markedet selv: Oljeanalytiker: «Alle» synes 40 dollar fatet er for lavt

Les også: - Sterkt svekket, helt usynlig utad og preges av cv-jukset

Lav oljepris tvinger Saudi-Arabia til velferdskutt

Lager drikkelek av konkurrentens kvartalspresentasjon

 

Se DN TV:

Mener sjokk brer seg raskere:

Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.