Gulf Keystone Petroleum, som er operatør på Shaikan-feltet i den kurdiske regionen i Nord-Irak, opplyser at den samlede kommersielle på Shaikan-feltet nå har oversteget 15 millioner fat.

Den daglige brutto-produksjonen overstiger nå 40.000 fat olje i snitt.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Gulf Keystone viser til at i juli 2015, etter forespørsel fra De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG), startet selskapet transport av Shaikan-olje med lastebil til Fish Khabur ved den tyrkiske grensen for så å bruke eksportrørledningen til middelhavsbyen Ceyhan i Tyrkia.

I påvente av regulære betalinger for rørledningseksportsalg og på forespørsel fra KRGs naturressursdepartement (MNR), så er selskapet nå i en prosess med å overføre all olje-levering til eksportrørledningen.

Per i dag har Gulf Keystone en kontantbeholdning på 73,0 millioner dollar, inklusive den nylige betalingen på brutto 15 millioner dollar, hvorav 12 millioner netto til Gulf Keystone, som nå er mottatt for Shaikan-oljeeksport, opplyses det.

Les også:- Vi er heldige som har rente å kutte

Professor om Miljøpartiet de grønnes politikk: - Tragikomisk

Carlsberg tilbakekaller øl i Sverige

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her besvimer BMW-sjefen på scenen:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen
Det ble dramatisk da den nye BMW-sjef Harald Kruger møtte pressen i Frankfurt for å snakke om de nye bilmodellene. Plutselig besvimer han før han blir geleidet bort fra scenen.
00:28
Publisert: