Prisen på nordsjøolje er omlag 65 cent høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte fredag.

Oljeprisene kommer opp fra bunnivåer for den seneste måneden, etter at væpnede sammenstøt forhindret det som kunne blitt den første oljeskipningen fra Ras Lanuf-terminalen i Libya siden 2014, skriver Bloomberg News.

- Det er en viss risikoinndekning knyttet til forstyrrelsen i Libya. Dette er en passende respons, gitt at markedet hadde reagert på utsiktene til en betydelig økning i oljetilførselen fra Libya og Nigeria, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Falt på forventninger

Prisene falt 6 prosent i forrige uke, i en situasjon med forventninger om gjenopptagelse av oljeeksport fra Libya og Nigeria, og dermed en forverring av tilbudsoverskuddet i oljemarkedet.

Kamper i Libya tvang tankskipet «Seadelta» til å stanse lastingen av 781.000 fat olje for frakt til Italia, ifølge Nasser Delaab, inspektør i Harouge Oil Operations.

Skiket, som begynte å laste søndag, seilte vekk fra Ras Lanuf, men vil ifølge Delaab kunne vende tilbake mandag, for å fullføre lastingen.

USA: Oppgang i borerigger

Tallet på aktive borerigger i USA steg med to i løpet av forrige uke, og er oppe i 416, ifølge tall fra Baker Hughes sent fredag kveld.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er fra fredag morgen til mandag morgen utvidet med 8 cent, slik at Brent-premien mandag morgen er på 2,13 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles mandag morgen for 43,87 dollar per fat, opp 84 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 88 cent til 43,03 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 43,05 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Brent 1. posisjon, som er november-kontrakten, omsettes for 46,56 dollar per fat mandag morgen, opp 79 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 82 cent til 45,77 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 45,91 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 52 cent høyere enn fredag kveld, da kontrakten sluttet ned 40 cent til 45,98 dollar fatet.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert: