Oljeprisen faller kraftig mandag ettermiddag, etter rapporter om at Saudia-Arabia og andre Opec-land vurderer å øke oljeproduksjonen, ifølge den amerikanske finansavisen Wall Street Journal som viser til opplysninger fra Opec-delegater.

Men Saudi Arabia avviser nå at oljeproduksjonen skal øke, ifølge vanligvis velorienterte Amena Bakr, som jobber i Energy Intelligence.

Oljeprisen falt mandag ettermiddag brått fra nær 87 dollar fatet til 83,2 dollar fatet. Det er det laveste nivået siden starten av januar. Ifølge Wall Street Journal er det snakk om en økning på opptil 500.000 fat om dagen. Diskusjonen vil fortsette under OPEC+s møte 4. desember.

Men etter at Saudi Arabia avviste ryktene om å øke produksjonen steg prisen igjen og nordsjøolje omsettes sent mandag ettermiddag til knapt 87 dollar fatet.

Det er dagen før EU har varslet at de vil skru igjen kranen på russisk olje, og det har vært et ønske om å lansere et pristak på russisk olje.

Varslet kutt tidligere

Diskusjonen rundt produksjonsøkningen kommer etter at Opec+ ble enige om kraftige kutt i produksjonen i oktober i år.

Planen var å kutte produksjonen med senest 2 millioner fat per dag, og var det største produksjonskuttet siden 2020. Det ble sett på som en kontroversiell plan da den ble kjent.

Kuttet kom etter stødig fall i oljeprisen fra mars til og med oktober, da gruppen kom til enighet om å kutte. En svakere verdensøkonomi skal også ha vært en del av bakteppe. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.