Investeringsdirektør Greg Jensen i hedgefondet Bridgewater Associates venter at oljeprisen vil stige til 65 dollar fatet over de neste tre til fem årene. Det sa han under en presentasjon for styret i forvaltningsselskapet Utimco (University og Texas Investment Management Co.), ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Bridgewater Associates er verdens største hedgefond med en forvaltningskapital på 162 milliarder dollar, over 1270 milliarder norske kroner med dagens dollarkurs.

Bjarne Schieldrop, analysesjef for råvarer i meglerhuset SEB, skriver i en ny analyse at mye ligger til rette for et positivt prissjokk i oljeprisen. Men Schieldrop mener at en prisoppgang vil være kortvarig, og at et prisbyks vil utgjøre en god salgsmulighet.

Nedgang i antall rigger

Antallet rigger i drift ved skiferoljefeltene i USA falt i forrige uke med fem rigger til 605 totalt.

– Riggtallet har nå falt fire uker på rad for første gang siden mai 2016. Vi tror at denne trenden med fallende riggtall trolig vil fortsette frem mot slutten av året, skriver Schieldrop i analysen.

Han tror imidlertid ikke at dette vil bety så mye fundamentalt for markedsbalansen i oljemarkedet i 2018 fordi det er et stort lager av brønner som allerede er drillet, men som ikke er blitt satt i produksjon. På kort sikt tror imidlertid Schieldrop at fallende riggtall, kombinert med en oljepris over 50 dollar fatet, kan gi investorene økt optimisme.

Schieldrop påpeker at USAs oljeproduksjon fortsatt er redusert med rundt 700.000 fat på grunn av orkanen Harvey, men han tror at effekten av dette også vil være kortvarig.

Forventer lavere avkastning

Under foredraget for Utimco advarte Jensen i Bridgewater Associates også styret i Utimco om at alle forvaltningsselskaper må forvente en lavere avkastning i årene som kommer.

– Dere bør forvente at modellporteføljen vil gjøre det halvparten så bra over de neste 30 årene, sa Jensen ifølge Bloomberg.

– Dette er tilfellet for alle, la han til.

Advarselen kommer ifølge Bloomberg etter at Bridgewater har sett sin egen avkastning svikte. Siden begynnelsen av 2012 har selskapets største hedgefond levert en årlig avkastning på 2,5 prosent, ned fra et historisk snitt på 12 prosent.(Vilkår)

Her erkjenner Støre valgnederlaget
Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre erkjente like før midnatt nederlaget i årets stortingsvalg.
01:25
Publisert: