Årsaken til at prisen faller bratt skal være at tilbudet i markedet igjen langt overstiger etterspørselen.

Onsdag har prisen på spotlevering av et fat råolje fra Nordsjøen falt fra 45,80 dollar ved stengetid tirsdag til 44,53 i skrivende øyeblikk.

For den rullerende kontrakten, som gjelder levering i august er prisen nede i 44,65 dollar, ned fra 46,02 dollar. For amerikansk lettolje er bilde det samme, en nedgang på 1,20 dollar til 42,30 dollar i øyeblikket.

For nordsjøoljen innebærer dagens fall at prisen er på samme nivå som november i fjor.

Faller tross solide lagertrekk

Tidligere på dagens offentliggjorde det amerikanske energidepartementet at det hadde vært et trekk på oljelagrene med 2,5 millioner fat råolje den forrige uken. Ifølge Bloomberg News var det ventet et fall på 1,2 millioner fat. Tallene til tross; oljeprisen fortsatte å synke.

– Jeg tror ikke en oppdatering er nok i seg selv for å fjerne frykten, sier Gene McGillian til det amerikanske nyhetsbyrået. Han er lever for markedsanalyse hos Tradition Energy i Stamford i delstaten Connecticut.

– Jeg ville blitt overrasket om dette var begynnelsen på en 180-graders.

Tall viser at tilgangen på olje er over det som er normalt for sesongen og produksjonen stiger, skriver Bloomberg.

Oljeprisen er nå på nivåer vi ikke har sett siden før Opec og en rekke andre oljeproduserende land i november bestemte seg for å kutte produksjonen for å ta ut tilbudsoverskuddet.

Ny produksjon flommer inn

Men stadig tilførsel fra produsenter i USA og ny produksjon i Libya er i ferd med å plassere produksjonskuttene i bakgrunnen.

Så sent som tirsdag kom det en oppdatering fra Opec og en rekke ikke-Opec-land om at oljemarkedet ikke vil komme i balanse før i andre kvartal 2018.(Vilkår)