Oljeprisen har falt gjennom dagen, men faller ytterligere i det USAs president Donald Trump taler fra Det hvite hus onsdag kveld. Talen kom som et svar på Irans angrep mot amerikanske militærbaser i Irak natt til onsdag. Trump bekrefter at ingen personer omkom.

Under talen sier han at USA er verdens største produsent av olje og naturgass, at landet er oljeuavhengig og at det ikke trenger olje fra Midtøsten.

Prisen på nordsjøolje, som brukes som referanse for oljehandel verden over, er nå ned 4,14 prosent og handles til 65,56 dollar fatet.

Vil innføre nye sanksjoner

President Trump sier samtidig at de vil innføre nye sanksjoner mot Iran som et svar på Irans militære angrep.

– Mens vi fortsetter å vurdere våre muligheter som svar på Irans aggresjon, vil USA umiddelbart ilegge ytterligere straffende økonomiske sanksjoner på det iranske regime, sier Trump.

Han ga også klar beskjed om at han vil be Nato involvere seg mer i konflikten i Midtøsten.

Ny rekord for Nasdaq

Samtidig som oljeprisen faller kraftig, stiger de tre nøkkelindeksene på Wall Street.

  • S&P 500 er opp 0,66 prosent.
  • Dow Jones er opp 0,65 prosent.
  • Nasdaq Composite er opp 0,53 prosent.

Teknologibørsen Nasdaq stiger dermed til ny all-time-high.

Ifølge CNBC fikk stemningen seg et ekstra løft kort tid før børsåpning da amerikanske sysselsettingstall for privatsektor overrasket på den positive siden.

Antall sysselsatte i privat sektor økte med 202.000 fra november til desember. CNBC skriver at det på forhånd var ventet en økning på 150.000.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.