Nordsjøolje-prisen nærmer seg onsdag morgen 70 dollar pr fat til tross for tegn til lagerbygging i amerikanske råoljelagre forrige uke.

Ifølge bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) var det en lageroppbygging på tre millioner fat i amerikanske råoljelagre forrige uke. Det var på forhånd ventet et lagertrekk på om lag en million fat, ifølge Reuters-konsensus mandag.

Markedet får fortsatt støtte av produksjonskuttene til Opec og samarbeidslandene ifølge senioranalytiker Edward Moya i OANDA.

- Produksjonskuttene fra Opec og samarbeidslandene gir en fin bakgrunn for høyere priser, og inntil vi ser at amerikansk produksjon gjenoppretter seg, er det lettest for oljeprisen å stige. Så lenge vi ikke ser en stor lagerbygging i de offisielle tallene fra EIA, kan vi få se at den stiger videre, sier han ifølge Reuters.

Ellers skriver Financial Times at USA og Kina er nærmere en løsning på handelskonflikten mellom landene. Til tross for at en avtale er innen rekkevidde, er de to partene fortsatt ikke enige om to nøkkelsaker - USAs eksisterende toll på kinesiske varer, samt mekanismer som kan sikre at avtalen overholdes, ifølge FT.

Amerikansk lettolje (WTI 1. posisjon) for levring i mai, omsettes onsdag morgen for 62,78 dollar per fat, opp 20 cent fra foregående handelsdag.

Til sammenligning ble WTI-kontrakten handlet for rundt 62,28 dollar per fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Nordsjøolje for levering i juni (Brent 1. posisjon) omsettes onsdag morgen for 69,71 dollar pr fat, opp 34 cent fra foregående handelsdag.

Til sammenligning ble Brent-kontrakten handlet for rundt 69,21 dollar pr fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Brent-spot noteres i morgentimene til 69,70 dollar pr fat.

Prisdifferansen mellom nordsjøoljen brent og den amerikanske WTI med juni-levering er nå på 6,83 dollar pr fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.