Prisen på nordsjøolje er over én dollar høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte mandag.

Brent-kontrakten sluttet mandag på sitt laveste nivå siden 10. august, men prisene løftes av meldinger om at Opec skal være inne i en endelig diplomatisk sluttrunde, for å sikre en avtale som begrenser oljeproduksjonen og stabiliserer prisene, skriver Bloomberg News.

Qatar, Algerie og Venezuela fører an i arbeidet for en avtale, mens Saudi-Arabia, Irak og Iran er uenige om hvordan landene skal fordele produksjonskuttene man ble enig om på Opec-møtet i Algerie i september, ifølge en delegat som ifølge nyhetstjenesten er kjent med samtalene.

- Oljepriser på disse nivåene gjør at markedet blir sårbart overfor inndekning av shortposisjoner, og for en oppsving hvis Opec-medlemmer begynner å komme med uttalelser før møtet 30. november, som antyder at det vil bli en form for avtale, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Forsyningspress

Han sier at et forsyningspress på kort og mellomlang sikt ligger bak nattens og morgenens prisoppgang.

Iran vurderer ifølge delegaten et forslag om å fryse sin oljeproduksjon på det nivået landet selv sier at det produserer, rundt 4 millioner fat per dag, i stedet for på Opecs anslåtte produksjon på 3,7 millioner.

Opec erklærte på møtet i Algerie at samlet produksjon skulle reduseres til 32,5-33 millioner fat per dag, mens produksjonen i forrige måned ble oppgitt til 33,6 millioner fat per dag.

Mindre differanse mellom Brent og WTI

Differansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 28 cent, slik at Brent-premien er på 39 cent for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er desember-kontrakten, handles tirsdag morgen for 44,20 dollar per fat, opp 87 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 8 cent til 43,33 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 42,85 dollar per fat da Oslo Børs stengte mandag.

Brent 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles tirsdag morgen for 45,20 dollar per fat, opp 77 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 32 cent til 44,43 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på rundt 44,10 dollar per fat da Oslo Børs stengte mandag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering noteres i morgentimene til 45,17 dollar, opp 47 cent fra foregående handelsdag, da prisen steg 16 cent til 44,70 dollar per fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.