Oljeprisene holder seg mandag morgen svake, etter å ha falt med over halvannen dollar pr fat fredag.

Kontrakter i nordsjøoljen Brent handles for rundt én dollar mindre per fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte fredag.

Svekkelsen skyldes skepsis overfor Opecs evne til å inngå en avtale om kutt i oljeproduksjonen, samt at det mandag må gjennomføres interne forhandlinger på overtid om den avtalen det siktes mot å sluttføre onsdag, skriver Bloomberg News.

Produksjon

Saudi-Arabia antydet søndag for første gang at Opec ikke nødvendigvis behøver å begrense produksjonen, og trakk seg fra et planlagt møte mandag med ikke-medlemmer, inkludert Russland.

Saudi-Arabias oljeminister Khalid Al-Falih sa ifølge den saudiske avisen Asharq al-Awsat at oljemarkedet vil hente seg inn igjen i 2017, selv uten produksjonskutt. Han viste blant annet til forventet økt oljeforbruk i USA.

Som ledd i et siste forsøk på å lande en avtale, reiser oljeministre fra Algerie og Venezuela til Moskva, for å få Opecs største konkurrent med på en avtale.

-Markedet er for øyeblikket ganske presset av usikkerheten som følger av forskjellige meldinger, blant annet om at Saudi-Arabia trekker seg fra mandagens samtaler med ikke-Opec-medlemmer, sier Seo Sang-young, strateg i Kiwoom Securities i Seoul, til Bloomberg News.

Han tilføyer at det også er høyst uvisst om Opec vil holde sine avtaler, selv om an avtale inngås, fordi medlemslandene konstant hever produksjonen.

Prisene

Prisdifferansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er fra fredag morgen til mandag morgen utvidet med 15 cent, slik at Brent-premien mandag morgen er på 1,11 dollar pr fat.

WTI 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles mandag morgen for 46,07 dollar pr fat, ned 5 cent fra foregående handelsdag, som var onsdag, da kontrakten falt 1,84 dollar til 46,12 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 47,11 dollar pr fat da Oslo Børs stengte fredag.

Brent 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles mandag morgen for 47,18 dollar pr fat, ned 6 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,76 dollar til 47,24 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på rundt 48,13 dollar pr fat da Oslo Børs stengte fredag.

Prisen på Brent-olje for spotlevering noteres i morgentimene til 47,06 dollar, opp 47 cent fra foregående handelsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.