Prisen på nordsjøolje er rundt 90 cent høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte tirsdag.

Oljeprisene spratt opp fra et tre måneders bunnivå, drevet av spekulasjon om at Opec-medlemmer arbeider med detaljene i et forslag til begrensninger i oljeproduksjonen, skriver The Wall Street Journal.

Alle øyne er nå rettet mot Opec, før møtet i Wien 30. november, hvor målet er å inngå avtale om et produksjonskutt til 32,5-33 millioner fat olje per dag, fra et rekordnivå på 33,83 millioner fat pr dag i oktober.

- Plutselig er det håp

- Plutselig er det håp, og dette er bakgrunnen for onsdagens oppgang, sier Phil Flynn, senioranalytiker i Price Futures.

Det er forventning om at Opec vil komme til en enighet, mens det er mer tvil om oljekartellets evne til å rebalansere oljemarkedet, som i flere år har vært plaget av overskuddsproduksjon.

- Vi tror at de produksjonskuttene som avtales, vil mislykkes i å rebalansere markedet, forutsatt økt produksjon i Libya og Nigeria, og stabilitet i Venezuela, sier Harry Tchilinquiran, sjef for råvarehandel i BNP Paribas, som venter at oljelagrene på verdensbasis vil øke i 2017.

Analytikere sier til avisen at nyheter om Opec-forhandlingene vil fortsette å påvirke prisene.

- Dette er typisk for Opec-forhandlinger. 'Vi har en avtale, vi har ikke en avtale', og dette vil fortsette frem til siste minutt, sier Flynn til The Wall Street Journal.

Bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) meldte sent tirsdag kveld at oljelagrene i USA i løpet av uken frem til 11. november steg med 3,7 millioner fat.

Venter vekst på 1,1 mill. fat i samme tidsrom

Estimater WSJ har innhentet, viser at markedet venter en vekst på 1,1 millioner fat i samme tidsrom, når USAs energiinformasjonskontor onsdag ettermiddag rapporterer de offisielle tallene for samme tidsrom.

Differansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet utvidet med 22 cent, slik at Brent-premien er på 61 cent for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er desember-kontrakten, handles onsdag morgen for 45,68 dollar per fat, ned 13 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 2,48 dollar til 45,81 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 45,01 dollar per fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Brent 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles tirsdag morgen for 46,92 dollar per fat, ned 3 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 2,52 dollar til 46,95 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på rundt 46,05 dollar per fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering noteres i morgentimene til 47,09 dollar, opp 18 cent fra foregående handelsdag, da prisen steg 2,21 dollar til 46,91 dollar per fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.