Reuters skal ha fått innsyn i et internt dokument som viser at enkelte medlemmer i oljekartellet Opec+ må kutte produksjonen med mer enn to millioner fat per dag.

Det skriver nyhetsbyrået torsdag.

Kuttet må gjøres for å gjøre opp for en overproduksjon i perioden mai til juli. Reduksjonen må gjøres i løpet av august og september.

Opec+ inkluderer medlemmer av Opec-kartellet samt andre oljeprodusenter, som Russland.

Gruppen økte sine felles produksjonskutt til 9,7 millioner fat per dag i mai, før de reduserte selve kuttet til 7,7 millioner fat per dag tidligere denne måneden.

Må kutte mer igjen

Oljeprisen falt som en stein i mars som følge av koronaviruset og nedstengningen som fulgte. Reuters påpeker at den pågående spredningen av viruset setter en demper på prognosene om gjenopprettingen av oljeetterspørselen.

Den interne rapporten Reuters har fått innsyn i, sier ikke hvordan de ekstra kuttene vil bli fordelt over august og september, men hvis kuttet på 2,31 millioner fat per dag blir vedtatt og spredt likt over de to månedene, vil det ta oljekuttet til omtrent 8,85 millioner fat per dag, skriver Reuters.

«Worst case»-scenario

Ifølge Reuters viser rapporten at Opec+ venter at etterspørselen etter olje i 2020 vil falle med 9,1 millioner fat per dag, 100.000 fat mer enn i forrige prognose, før den vil øke med syv millioner fat i 2021.

Kartellet skal imidlertid også sitte på en alternativ forventning – i tilfelle koronakrisen blir sterkere og mer langvarig enn den ligger an til.

I et scenario der en kraftig andre bølge av viruset rammer Europa, USA, India og Kina i andre halvår, ser Opec+ at etterspørselen vil kunne falle med 11,2 millioner fat i andre halvår.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.