I oktober ble de 13 Opec-landene og deres ti samarbeidsland – inkludert Russland – enige om å redusere oljeproduksjonen med 2 millioner fat per dag ut 2023. Kuttet kom som følge av krigen i Ukraina og de usikre utsiktene for verdensøkonomien.

Ministerkomiteens anbefaling kom i et virtuelt møte onsdag. Komiteen har ingen beslutningsmyndighet, men kommer med anbefalinger som deretter diskuteres på ministernivå.

Kuttet som ble bestemt i oktober, er det størst siden pandemien var på sitt verste i 2020. Selv om Opec+ sier vedtaket ble tatt av hensyn til markedet, har USA kritisert beslutningen og sagt at det er et knefall for Russland.

Oljeprisen steg raskt etter Russlands invasjon i Ukraina i februar i fjor. Et fat nordsjøolje koster for tiden rundt 85 dollar, betydelig mindre enn toppen på over 130 dollar i mars 2022.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.