Saken oppdateres.

Tirsdag er det oppgang fra start på børsen. Hovedindeksen stiger rundt 0,7 prosent, og er nå drøye 26 prosent fra bunnen etter krakket i mars.

  • Oppdrettselskapet Andfjord Salmon har sin første handelsdag på minibørsen Merkur Market. Aksjen handles ved åpning til kurs på rundt 65 kroner. Selskapet hentet 150 millioner kroner i en emisjon i forbindelse med noteringen, til kurs 40 kroner per aksje. Før noteringen ble aksjen handlet på NOTC, en markedsplass for unoterte aksjer. Der var sluttkurs mandag ettermiddag 69 kroner.
  • Equinor, Aker BP og DNO stiger alle mer enn 0,9 prosent.
  • Norwegian stiger rundt 0,9 prosent. SAS stiger rundt 0,8 prosent.
  • Kongsberg Automotive faller rundt 6,2 prosent på Oslo Børs til kurs på rundt 0,26 kroner. På Merkur Market, der en brorpart av emisjonsaksjene er listet, handles aksjen til kurs på rundt 0,15 kroner.


Forvirring på handelsfronten

På forhånd ventet Nordea Markets at børsen skulle åpne med oppgang, etter at toneangivende indekser på Wall Street alle stengte i pluss mandag kveld norsk tid.

Handelsbanken Capital Markets skriver i en morgenrapport at flere meldinger om økte smittetilfeller legger en viss demper på stemningen i aksjemarkedet.

Samtidig trekkes nattens forvirring rundt handelsavtalen mellom Kina og USA frem som en grunn til at de amerikanske fremtidsindeksene (futures) plutselig stupte, før de så hentet seg inn igjen.

Det var natt til tirsdag norsk tid at president Donald Trumps handelsrådgiver Peter Navarro gikk ut og sa at «handelsavtalen er avsluttet» i et intervju med tv-kanalen Fox News. Senere presiserte han at uttalelsene hadde blitt tatt ut av kontekst, etter at Trump selv også hadde vært ute på Twitter og forsikret om at handelsavtalen fortsatt var intakt.

– I alt signaliserer S&P futures en flat/svakt negativ åpning i dag. Shanghai er lite endret, mens det har vært en mer signifikant oppgang i Hong Kong og Japan, skriver Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.