Oljeprisene svekkes noe onsdag morgen, men prisen på nordsjøolje er omtrent den samme som da Oslo Børs stengte tirsdag.

Tirsdag gikk prisen på nordsjøoljen Brent litt opp, mens prisen på den amerikanske referanseoljen WTI ble noe svekket, idet markedet fortsatte å forholde seg til nyheter før det avgjørende Opec-møtet, som holdes i Wien 30. november, skriver The Wall Street Journal.

Investorer fulgte nøye med på Opecs forberedende møte i jakt på tegn til at organisasjonen kommer til enighet om kutt i oljeproduksjonen. Bekymring for oljekartellets evne til å inngå en avtale om produksjonskutt, veier ifølge avisen tungt på prisene.

– Det var noen positive kommentarer mot slutten av møtet, mens det var mer avventende signaler tidligere på dagen. Nå er det mer vilje til å kjøpe på Opec-optimisme, sier Tony Headrick, energianalytiker i CHS Hedging, til WSJ.

Dominick Chirichella fra Energy Management Institute mener at det fortsatt kun er 50 prosent sjanse for at Opec vil komme med noen meningsfulle kutt i produksjonen.

I et kundenotat tirsdag sier han at det ikke har fremkommet noe ny informasjon siden forrige uke, til tross for alt «ordgyteri».

- Grunnleggende sett, er intet endret siden Opec-møtet i september. Jeg tror det fortsatt gjenstår mye arbeid, sier Chirichella.

Investorer avventer også oljelagertall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ettermiddag, som ifølge WSJs estimatinnhenting ventes å vise en økning på 800.000 fat i løpet av uken frem til 18. november.

Bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute rapporterte tirsdag kveld et fall i oljelagrene på 1,3 millioner fat i samme tidsrom.

Differansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet utvidet med 43 cent, slik at Brent-premien onsdag morgen er på 1,10 dollar for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles onsdag morgen for 47,87 dollar pr fat, ned 16 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 11 cent til 48,03 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 48,00 dollar pr fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Brent 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles tirsdag morgen for 48,97 dollar pr fat, ned 15 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 22 cent til 49,12 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på rundt 48,99 dollar pr fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Prisen på Brent-olje for spotlevering noteres i morgentimene til 49,07 dollar, opp 6 cent fra foregående handelsdag, da prisen steg 2 cent til 49,01 dollar pr fat.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.