Energiminister Saad Sherida al-Kaabi kunngjorde nyheten på en pressekonferanse i Doha mandag morgen. Opec er orientert om beslutningen, uttalte han.

– Qatar kunngjør at det trekker seg fra Opec fra 1. januar 2019, heter det i en melding fra det statlige olje- og gasselskapet Qatar Petroleum på Twitter.

Qatar ble medlem i oljekartellet Opec i 1961. Landet er blant de minste oljeprodusentene i oljekartellet, men er ifølge Reuters samtidig den mest betydningsfulle aktøren innen flytende naturgass (lng), takket være landets enorme anlegg som produserer til sammen 77 millioner tonn i året.

Al-Kaabi uttalte mandag at beslutningen er et resultat av Qatars ønske om å fokusere på landets planer om å videreutvikle og øke sin LNG-produksjon fra det nåværende nivået til 110 millioner tonn i året de neste årene.

– Qatar har arbeidet besluttsomt de siste årene med å utvikle en fremtidig strategi basert på vekst og ekspansjon, både hjemme og i utlandet, sa han.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske julekalender | Luke 3: Julefylla har skylda
Da George Washington vant juleslaget i Trenton
01:33
Publisert: