Mandag morgen faller oljeprisene, og effekten kommer fortsatt fra den tropiske stormen Harvey. I august har oljeprisene falt nesten seks prosent. Harvey har skapt store ødeleggelser ved kysten av Mexicogulfen, og omtrent en femtedel av amerikanske oljeraffineriet er blitt satt ut av drift.

Som en følge av nedgangen i raffinering har etterspørselen for råolje gått ned. Bensinprisene i USA og andre steder har også gått til værs, som en følge av et mer begrenset tilbud på oljeprodukter. 

Fredag godkjente amerikanske myndigheter å sende ytterligere 3,5 millioner fat råolje fra landets strategiske oljelager. De ble sendt til raffineriene, og bruk av 800.000 til ble godtatt søndag. Det er på toppen av én million fat fra torsdag.

Sørger for tilgang

– Uten å påvirke markedet, prøver vi å være så stabile som mulig, og sørge for at folk faktisk har tilgang på bensin, sa USAs energiminister Rick Perry på Bloomberg tv.

Orkanen Harvey har gjort store skader etter at den traff USA i slutten av august. Orkanen var svært kraftig da den traff fastlandet, og siden har den blitt en tropisk storm som fører med seg store mengder nedbør. 

Texas-guvernør Greg Abbott har sagt at regningen på orkanen kan bli 180 milliarder dollar. Det er større enn skadene fra orkanen Katrina, som herjet i New Orleans i 2005. (Vilkår)

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert: