Oljeministre besluttet å fryse oljeproduksjonen på nivå per 11. januar, etter at Saudi-Arabia og Russland avsluttet et «vellykket møte», skriver nyhetsbyrået TDN Finans.

Saudi-Arabia er det mest innflytelsesrike medlemmet i oljekartellet Opec.

Landets oljeminister, Ali al-Naimi sier at landet er enige med Russland om å fryse oljeproduksjonen, og at det er tilstrekkelig å holde den på nivået fra 11. januar i år.

Han sier også at oljeetterspørselen er på vei opp, og at Saudi-Arabia vil møte etterspørselen, ifølge Bloomberg News, som også melder at Qatar skal lede overvåkningen av avtalen om produksjonsfrys.

Norske analytikere er skeptiske til avtalen, og omtaler situasjonen som "Overforsynt","desperat" og "mistet grepet" .

Meldingen om fryst produksjon kommer etter et møte i Qatar der energiministrene fra Saudi-Arabia, Russland, Qatar og Venezuela var tilstede.

- Den lave oljeprisen har ikke vært bra for verden, sa Qatars energiminister Saleh al-Sada til reportere i Doha.

Oljeprisen falt umiddelbart etter at nyheten kom: Følg markedene i DN Investor

Saudi-Arabia og Opec har i lengre tid forsøkt å verne om sine markedsandeler i oljemarkedet ved å fortsette å pumpe opp olje på tross av lavere oljepriser. Selv om oljeprisen falt fra 115 dollar fatet til dagens nivå på over 30 dollar fatet, har Saudi-Arabia og andre Opec-produsenter fortsatt å øke produksjonen. Målet har vært å prise høykostnadsprodusenter ut av markedet.

Strategien har ført til at flere Opec-land har havnet i store økonomiske problemer, som har økt presset på blant annet Saudi-Arabia for å legge om kursen.

Les også:

Johan H. Andresen:  - Gode prosjekter får finansiering

- Har voksne folk tatt risikoen, må de betale

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Bli med inn i Karis Gründerhub i London

Bli med in i Karis Gründerhub i London
Kari Bech-Moen sa opp lederjobben i Telenor, flyttet med mann og barn til London og ble gründer,
00:48
Publisert: