Oljeprisene svekkes noe torsdag morgen, etter å ha steget med 6 prosent på tre handelsdager. Prisen på nordsjøolje er om lag en halv dollar høyere enn den var da Oslo Børs stengte mandag.

Prisene forsvarer oppnådde gevinster, etter at statistikk onsdag ettermiddag viste at amerikanske oljelagre i forrige uke falt til sitt laveste nivå siden nyttår, noe som bidrar til å redusere bekymringen over det globale tilbudsoverskuddet i oljemarkedet, skriver Bloomberg News.

Falt mer enn ventet

Oljelagrene falt med 7,2 millioner fat i løpet av uken frem til 21. juli, ifølge USAs energiinformasjonskontor (EIA). Ifølge estimater Bloomberg hadde innhentet, hadde analytikere ventet et lagertrekk på rundt 3 millioner fat.

Kuwait avtalte onsdag å redusere sin oljeeksport ut året, og sluttet seg dermed til De forente arabiske emirater (UAE) i et løfte om å produsere mindre, etter at Saudi-Arabia kom med en oppfordring om dette.

– Markedet har tatt en liten pause. Til tross for alle gode nyheter, beveger vi oss nå inn i de prisnivåene hvor markedet kan begynne å bekymre seg over utsiktene til økt skiferoljeproduksjon, sier Ric Spooner, analytiker i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Tiende uke med fallende oljelagre

Ifølge EIA falt oljelagrene i det viktige knutepunktet Cushing, Oklahoma, for tiende uke på rad. Samtidig ble USAs oljeproduksjon redusert med 19.000 fat per dag. Dette er den første reduksjonen på fire uker, men utslaget skyldtes produksjonsfall i Alaska, og ikke bortfall av skiferoljeproduksjon.

Prisdifferansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 1 cent, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 2,21 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles torsdag morgen for 48,68 dollar per fat, ned 7 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 86 cent til 48,75 dollar per fat.

Til sammenligning ble kontrakten handlet for rundt 48,44 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Brent 1. posisjon, som er september-kontrakten, omsettes torsdag morgen for 50,89 dollar per fat, ned 8 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 77 cent til 50,97 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte onsdag, lå Brent-kontrakten på rundt 50,37 dollar per fat.

Brent spot for umiddelbar levering noteres i morgentimene til 50,86 dollar per fat, ned 1 cent fra foregående handelsdag, da prisen steg 18 cent til 50,87 dollar per fat.

Se på DNtv: (Vilkår)

Kygo på premieren for "Stole the show"
Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo smiler for kameraene på den rød løperen under premieren på dokumentaren om han selv, "Stole the show" i New York.
01:12
Publisert: