Helge Lund har gjort suksess som styremedlem i en rekke internasjonale toppselskaper etter at han ga seg som toppsjef i Norges største oljeselskap Statoil i 2014.

Etter to år som styremedlem i oljeservicegiganten Schlumberger, vender han nå tilbake i selskapene som står for selve letingen og produksjonen: Som styreleder i giganten BP.

- Fantastisk selskap

Lund vil ha base i London, og vil gå inn i BP-styret fra 1. september, og bli utnevnt styreleder 1. januar 2019.

- BP er et fantastisk selskap. Det er et stort privilegium for meg å bli spurt om å lede et så erfarent og bredt styre. BP har gått gjennom en utfordrende periode på en vellykket måte under et sterkt og forpliktende lederskap av Carl-Henric og Bob, sier Helge Lund i en melding, og viser til Svanberg og konsernsjef i BP Bob Dudley.

- Jeg ser frem til å jobbe med Bob og hans team i å adressere et energilandskap i endring, sier han.

Dudley er også glad for å få med Helge Lund på laget.

- Jeg har kjent Helge i mer enn et tiår, og jeg ser stort frem til å jobbe med ham. Med strategisk visjon og et moderne, globalt perspektiv, har han en klar forståelse av utfordringene og mulighetene som møter vår industri, sier han i en melding.

Ut og inn

Et forhåndsvarsel på at noe var på gang, kom onsdag kveld, da Schlumberger meldte at Helge Lund hadde bestemt seg for å slutte i styret i Schlumberger. Han skulle da «forfølge andre interesser».

«Lunds avgang er ikke et resultat av noen uenighet med Schlumberger», ble det understreket.

Lund vil fortsette som styreleder i den danske farmasigiganten Novo Nordisk

Var nevnt

Dagens BP-styreleder, svenske Carl-Henric Svanberg, varslet i høst at han ville gå av på generalforsamlingen i mai, og styret startet da sin prosess for å finne en ny styreleder.

Storavisen Sunday Times skrev i høst at Helge Lund var en av flere kandidater til å etterfølge Svanberg.(Vilkår)

Fantastiske Storebrand-tall ødelegger DNs veddemål med Trøim
02:37
Publisert: