Mandag klokken ni om kvelden la også Sevan Drilling ut en børsmelding om at selskapet har startet korrupsjonsgranskning i Brasil.

Helomvendingen kom etter at det tidligere søsterselskapet Sevan Marine mandag morgen la ut en melding om en slik granskning knyttet til beskyldninger mot selskapets tidligere landsjef i Brasil. Vedkommende er i brasiliansk presse i det siste blitt beskyldt for å ha bestukket to direktører i det brasilianske statskontrollerte oljeselskapet Petrobras, og skal også ha mottatt over 20 millioner dollar selv.

Driver stort i Brasil

De to selskapene Sevan Marine og Sevan Drilling ble skilt i 2011, og deler kun fornavn. Likevel har de altså felles historie. Og mens Sevan Marine i dag er et ingeniørselskap som knapt har aktivitet i Brasil, er Sevan Drilling tungt inne i landet, med flere kontrakter for det skandaliserte statskontrollerte oljeselskapet Petrobras.

Den korrupsjonsmistenkte brasilianeren er til overmål fortsatt agent for Sevan Drilling, fremgår det av meldingen.

"Sevan Drilling registrerer pressemeldingen idag fra Sevan Marine ASA om at det har engasjert et advokatfirma for å gjennomføre en granskning av en forhenværende sjef og Sevan Marine ASA-agent som blir nevnt i forbindelse med brasilianske myndigheters etterforskning av korrupte aktiviteter som involverer Petrobras. Agenten det gjelder er også en agent i forbindelse med Sevan Drillings kontrakter", heter det i børsmeldingen.

Allerede igangsatt

DN var mandag ettermiddag i kontakt med Sevan Drilling-styreleder Erling Lind, og han hadde da få kommentarer til saken, bortsett fra at selskapet ikke hadde hørt noe fra myndighetene.

Selskapet oppgir nå at det allerede hadde startet granskninger før Sevan Marine kom på banen.

"Sevan Drilling var klar over presseartiklene som Sevan Marine ASA refererte til, og hadde allerede igangsatt egne interne undersøkelser, selv om beskyldningene ikke er relatert til Sevan Drillings kontrakter".

Selskapet, som skal nynoteres på Oslo Børs tirsdag morgen, oppgir uansett at det ser "ekstremt alvorlig" på saken. Toppsjef Scott McReaken har ikke vært tilgjengelig for kommentar for DN mandag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.