SEB ser flat utvikling i lete- og produksjonsinvesteringene i 2014 og 2015 til oljeselskapene. Meglerhuset tror dette særlig vil ramme seismikk- og boremarkedet og anbefaler salg av Seadrill, Subsea 7 og Aker Solutions.

Det skriver analytiker Terje Fatnes i SEB i en oppdatering fra meglerhuset fredag.

«Vi går inn i en periode med svak organisk oppstrøminvesteringsvekst», skriver Fatnes, som venter flat vekst i 2014 og nedgang på to prosent i 2015.

Fatnes viser til at oljeselskapenes budsjetter for leteinvesteringer er nede åtte prosent i 2014 og fire prosent i 2015.

«Den store nedrevideringen i leteinvesteringer vil trolig ha størst påvirkning på seismikk- og boremarkedet. Vi er også bekymret for den høye kapasitetsveksten innen visse tjenestesektorer, spesielt offshore-boremarkedet», skriver Fatnes.

SEB-analytikeren har salgsanbefaling på Seadrill, Subsea 7 og Aker Solutions, men han synes BW Offshore og Archer er attraktive.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.