For å finansiere en del av det eksisterende nybyggingsprogrammet og to nye skip har det Solstad Offshore-deleide selskap Dess Aquaculture Shipping besluttet å hente 700 millioner kroner gjennom en rettet emisjon.

Emisjonen er rettet mot John Fredriksens Hemen Holding og Marine Harvest. Etter pengene er hentet inn vil Marine Harvest eie 50 prosent av selskapet, Hemen Holding 30 prosent og Solstad Offshore 20 prosent.

Dermed vil de to Fredriksen-kontrollerte selskapene sitte med en eierandel på 80 prosent i Dess Aqua.

Leier ut umiddelbart

  • Dess Aqua har fått levert skipet Aqua Tromøy og har umiddelbart inngått en femårig kontrakt med Marine Harvest for arbeid i Canada.
  • Selskapet har også inngått en 10-årig charteravtale med australske Tassal for arbeid i Tasmania.
  • I tillegg har selskapet inngått en femårig charterkontrakt med Marine Harvest for arbeid i Skottland.

Dess Aqua har videre inngått opsjoner om bygging av to skip ved verftet Sefine i Tyrkia. Disse vil bli levert i fjerde kvartal 2020 og første kvartal 2021. Det har også syv såkalte «Live Fish Carriers» under konstruksjon i tillegg til tre serviceskip. Etter nybyggingsprogrammet er ferdig vil selskapet ha 12 akvakulturskip i flåten.

Fortsatt i dialog

Det er intet nytt om dialogen Solstad Offshore har med sine långivere. Rederiet har varslet at det må i dialog med långiverne når det nå går en tøff vinter i møte, men har ennå ikke klart å få med kreditorene på en løsning.

I starten av desember ba Solstad om å få slippe å betale renter og avdrag på de fleste av sine lån. rederiet har bedt långiverne om å godkjenne forslaget frem til 19. desember.

Et av lånene det ber om en pustepause på, er et såkalt usikret obligasjonslån på 1,07 milliarder kroner. Dagens kupongrente, renten som styrer de kvartalsvise avdragene, er på 5,12 prosent. At lånet er usikret, betyr at disse långiverne ikke har pantesikkerhet for sine krav. De kommer dermed bak andre kreditorer. Også sine sikrede lån ber Solstad nå om å slippe å betale renter og avdrag på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: De stjal liket til julenissens stamfar
DNs politiske julekalender | Luke 11: Julenisseranet
00:00
Publisert: