Amerikanske lagertall for olje har skremt markedet, etter at de viste en ny toppnotering for forrige uke. Dermed har oljeprisen fått sitt største éndagasfall på 13 måneder, skriver Wall Street Journal

Rekordlagre

Amerikanske lagre av råolje økte med 8,2 millioner fat til 528,4 millioner fat, det høyeste nivået som noen gang er registrert, skriver Marketwatch.com. 

Nordsjøolje er nå ned 4,74 prosent for dagen, til 53,27 dollar per fat, mens amerikansk råolje er ned over fem prosent til 50,32 dollar.

Sjokk

Toppsjef i oljeselskapet Total, Patrick Pouyanné, uttalte på oljekonferansen CERAWeek i Houston at markedet hadde både positive elementer, som Opecs kutt, og negative elementer, som økende lagertall. Men størrelsen på nedsalget kom likevel som et sjokk på oljetradere, etter to måneder med uvanlig stabil oljepris, skriver FT.com. 

Saudi-Arabias oljeminister Khalid Al Fahil uttalte nylig at kuttene i Opec ikke har fått så stor effekt som ventet og bare har økt amerikansk produksjon av skiferolje. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.