Det planlegges nå at feltet skal bygges ut med et feltsenter der ulike innretninger kan tilkobles i ulike faser, noe som skal sikre effektiv utbygging og drift.

– Ressursene i Sverdrup tilhører det norske folk og jeg er opptatt av at samfunnet får mest mulig igjen for disse ressursene. Jeg er trygg på at valget av Statoil som operatør for funnet legger godt til rette for god ressursutnyttelse, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Johan Sverdrup er blant de største oljefunnene noensinne på norsk sokkel, og produksjonsstart på feltet er planlagt i slutten av 2019. I tillegg til Statoil er Lundin Norway, Mearsk Oil, Petoro og Det norske oljeselskap partnere i utbyggingen.

LES OGSÅ: Over 100 kan miste jobben i Odfjell

Mener USA må kutte kraftig for å stoppe oljeprisfallet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.